AZƏRBAYCAN QEYRİ-MADDİ MƏDƏNİ İRS NÜMUNƏLƏRİNİN DÖVLƏT REYESTRİ

Çinli aşpazların Bakıda ustad sinifləri keçirildi

May 22, 2018 14:00

Azərbaycan Milli Kulinariya Assosiasiyası və Konfutsi İnstitunun təşkilatçılığı ilə 12 saylı peşə litseyində çinli aşpazların ustad sinifləri təşkil olundu.

Tədbirin keçirilməsində məqsəd Çin mətbəxinin öyrənilməsi və azərbaycanlı mütəxəssislərə onun nümayişi olmuşdur. Tədbirdə Konfutsi İnstitutunun direktorları xanım Li Jihua, Rafiq Abbasov, "Great Wall Chinese Restaurant" və aşağıda adları çəkilən xarici mütəxəssislər iştirak etdi: Li Chang Rong, Zhang Min, Fan Jia Hao, Chen Qian Qiu. Tədbirdə peşəkar mütəxəssislərlə yanaşı Azərbaycan Dövlət İqtisad Universiteti, Bakı Turizm məktəbi, Bakı qida sənaye kolleci, 5 saylı peşə litseyi, 12 saylı peşə litseyinin tələbə və müəllim heyəti də iştirak etdilər. Sonda qonaqlar diplom və hədiyyələrlə mükafatlandırıldı

Günün nümunəsi

Bitki mənşəli yeməklər

Azərbaycan xalqının yemək öynəsinin əsasını mədəni və yabanı bitkilər təşkil edir. Bitki mənşəli qida məhsulları arasında taxıl məhsullarından hazırlanan xörək və çörəklər əsas yer tutur. Yüksək keyfiyyətli xalis buğdadan hazırlanan çörəklər çörəkbişirmə vasitələrinə görə, sac çörəyi, təndir çörəyi, xərək çörəyi, kürə çörəyi, fırnı və s. olmaqla müxtəlif çeşidlərə bölünür. Bu qrupla...

Ətraflı